Vuonna 1974 perustettu Eläinlääkäriasema Mevet toimi vuosikymmenet Munkkivuoressa, tiloissa, jotka ensimmäisellä vierailullani toivat mieleen sukellusveneen. Kun muutto toiminnan laajuutta vastaaviin ja tulevan kasvun mahdollistaviin tiloihin Pitäjänmäellä kesällä 2011 lähestyi, sain tehtäväkseni päivittää myös visuaalisen ilmeen.

Varsinaista ilmettä ei Mevetillä aiemmin ollut, mutta oli syytä huomioida vakiintuneet elementit: vihreä väri ja yrityksen perustajan, Per Axelsonin, piirtämä ”koiralääkäri”. Siirsin myös vanhan tekstilogon Souvenir-kirjasimen muodoista häivähdyksen uuteen, mikä näkyy räätälöityjen M- ja V-kirjainten kaarevuudessa. Koiralääkäripiirroksen sovittaminen uuteen, asiantuntevuutta ja teknistä osaamista kuvastavaan ilmeeseen, oli selkeästi mahdotonta, mutta sen humoristiselle ja pehmentävälle mielikuvalle oli löydettävä korvaaja. Edullinen ratkaisu löytyi kuvapankista.

Vaikka muuttomatka oli suhteellisen lyhyt, oli pidettävä huolta siitä, ettei ainuttakaan asiakasta jätetä, eikä kenelläkään heistä olisi vaikeuksia löytää uuteen osoitteeseen Pitskun yrityssokkelossa. Tästä pidettiin huolta eläinlääkäriaseman sisäisellä näkyvyydellä ja asiakaspostituksilla, joissa kartat olivat ensisijaisia.

Uusien tilojen ulkoista somistamista rajoitti rakennuksen suojelukohdestatus, etenkin valomainosten osalta. Myös pysäköintimahdollisuuksien monimutkaisuus ja se, että sisäänkäynti ei ole virallisen katuosoitteen kohdalla, oli otettava huomioon tiedottamisessa ja opastesuunnittelussa. 46 ikkunan (13 eri kokoa) teippaus suunniteltiin ja ohjeistettiin – luottamus koko toimitusketjussa on tärkeää, joten minulla ei ole tapana olla hengittämässä alihankkijoiden niskaan. Jos jokin menee pieleen, olen joko ohjeistanut huonosti tai valinnut väärän tekijän…

Uutta Mevetiä promottiin esitteellä, jonka erikoisuutena ”välilehtitaitto” eli sisäsivujen porrastettu leveys, jolloin eri palveluiden esittelyteksteihin pääsee suoraan ensiaukeamalta. Suunnittelin ja rakennutin myös messuosaston Lemmikki-messuille syksyllä 2011. Osaston ja eläinlääkäriaseman näytöillä pyörii myös palveluita esittelevä kuvasarja. Kuvat ovat ottamiani. Tekstilogon tueksi tein vielä stilisoidun siluettigrafiikan uudesta toimitalosta.

Tärkeä osa näkyvyyttä ovat tietysti nettisivut. Palvelu oli jo tilattu pakettina, joten tehtäväkseni jäi ottaa alustasta irti, mitä otettavissa oli. Tähän toivon voivani palata vielä, hieman vapaammin käsin…* Hoidin myös henkilöstön kuvauksen, huomioiden kunkin suhtautumisen kuvattavaksi joutumiseen. Meitä on moneksi ja niin on hyvä.

*Ja tähän palasin, keväällä 2018 Mevet siirtyi osaksi Omaeläinklinikoita ja uudet nettisivut avattiin samalla kun ilmettä mukautettiin uuteen omistajuuteen. Nettisivut kaikkinensa omaa käsialaa.